Koronavirus tiedote, päivitetty 22.5.
8.5.2020 15:13 Uutisointi / Pääsivusto

Koronavirus tiedote

Päivitys Korona-tilanteeseen ja OFBC:n harjoitustoimintaan - PÄIVITETTY 22.5.2020

Suomen hallitus on alkanut purkamaan koronan aiheuttamia rajoitustoimenpiteitä. Toimenpiteisiin kuuluu sisäliikuntatilojen avaaminen kesäkuussa kokoontumisrajoituksen noustessa 50:een henkilöön.

Olemme tiedottaneet joukkueiden johtoryhmiä aina tilanteiden muuttuessa, joten johtoryhmät ovat olleet ajantasalla tilanteesta. Nyt kun useat joukkueet aloittavat 1.6. yhteisharjoitukset tiedotamme seuran toimintaohjeella kaikkia seuran jäseniä, niin ohjaajia kuin pelaajien vanhempiakin. Tiedote lähetetään myös pelaajille joiden henkilökohtainen sähköposti on järjestelmässämme (esim B-nuoret). Joukkueiden johtoryhmät tiedottavat vanhempia mahdollisten kesäharjoitusten alkamisesta.

Vaikka osa joukkueista aloittaakin joukkueharjoittelun, on kuitenkin hyvä muistaa ettei koronavirustilanne ole kuitenkaan vielä ohi ja kenenkään terveyttä ei haluta joukkueharjoittelulla vaarantaa. Käytämme OFBC:n joukkueiden ohjeistuksen pohjana Olympiakomitean virallista ohjeistusta seuratoimintaan liittyen, sekä Suomen Salibandyliiton lajikohtaisia ohjeita. Alla OFBC:n toimintaohjeistus seuran joukkueille 22.5.2020 tietojen perusteella.


HARJOITTELU

*31.5. saakka OFBC:n sarjapelijoukkueet harjoittelevat vain omatoimisesti etävalmennuksen kautta. Poikkeuksena SM-karsintoihin valmistautuvat joukkueet, joiden kohdalla alle 10:n hengen pienryhmissä harjoittelusta voidaan sopia tapauskohtaisesti.

*Kerhojoukkueiden kauden 2020-21 toiminta aloitetaan aikaisintaan 1.8.2020.

*Harjoituksia, palavereja tai muita yli 10 hengen yleisötilaisuudeksi muodostuvia tapahtumia ei saa järjestää 31.5.2020 asti.

*1.6. alkaen OFBC:n kaikilla sarjapelijoukkueilla on mahdollisuus aloittaa yhteisharjoitukset.

*Sisäliikuntapaikat avataan 1.6. kokoontumisrajoituksia noudattaen. Oulun kaupungin sisäliikuntapaikkojen kesäharjoitusvuorot on jaettu niitä halunneille joukkueille. Joukkueet tiedottavat itse vanhemmille kesäharjoittelustaan.

*Joukkueharjoittelua voidaan järjestää erityisjärjestelyin 1.6. alkaen ulko- ja/tai sisäliikuntapaikoilla, harjoitustoiminnan tulee tapahtua alle 50 hengen ryhmissä.

*1.6. alkaen ulkona harjoittelevat ryhmät huomioikaa jalkapalloseurojen tekemä "herrasmiessopimus" harjoituspaikoista. Ulkoharjoittelun osalta jalkapalloseurat ovat sopineet ma-pe välisen ajan harjoittelusta eri kentillä, täten he vähentävät toisien seurojen ja joukkueiden kohtaamisia ja siten isoja ryhmäkokoontumisia. Suunnitellessa kesäharjoituksia OFBC:n joukkueet sitoutuvat ottamaan huomioon seuraavat jalkapallon käytössä arkisin olevat harjoituspaikat:
-Pitkäkankaan kenttä
-Länsituulen kenttä
-Laivakankaan kenttä
-Castrenin kenttä
-Heinäpään tekonurmi
-Raatti
-Pateniemen kenttä
-Huuhkajanpuisto
-Hiukkavaaran kenttä
-Talvikkipuisto
Edellä mainittuihin harjoituspaikkoihin on kuitenkin joukkueilla mahdollista varata kaupungin kautta vuoroja, kuten jalkapalloseuroillakin. Pyritään kuitenkin välttämään kyseisiä harjoituspaikkoja.

*Joukkueiden yhteisharjoitustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota seuraaviin asioihin;
-Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä.
-Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat harjoituksiin ja poistuvat harjoituksista harjoitusvarustuksessa, vain sisäpelikengät vaihdetaan harjoituksen päätyttyä.
-Suihkussa käydään treenien jälkeen vasta kotona.
-Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksien.
-Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksien aikana.
-Jokaisella pelaajalla tulee olla oma henkilökohtainen tunnistettavissa oleva juomapullo ja pyyhe (merkatkaa selkeästi!)
-Juoma-automaateista tai hanoista suoraan juominen on kiellettyä.
-Kontaktilajin normaali lajiharjoittelu on sallittua, mutta kaikehttp://thl.fissa toiminnassa pyritään kuitenkin välttämään toimintatapoja jotka lisäävät tartuntariskiä.
-Harjoituksissa pyritään välttämään ylimäääräistä fyysistä kontaktia, esim kättelyt yms.
-Harjoitusvälineet tulevat olla vain pelaajan henkilökohtaisessa käytössä (myös mahdolliset peliliivit).
-Varusteiden lainaaminen joukkuekavereille on kiellettyä.
-Treeneihin osallistuvat vain pelaajat ja kyseiseen harjoitukseen välttämättömät valmentajat.
-Vanhemmat ja muut harjoittelun kannalta ei-välttämättömät henkilöt eivät tule seuraamaan harjoituksia.

*Kaikki pienryhmätoimintaan sekä kesäharjoitteluun osallistuvat toimivat vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla. Lopullisen päätöksen pelaajan osallistumisesta joukkueharjoitteluun tekee alaikäisen pelaajan huoltaja, täysi-ikäiset henkilökohtaisesti. Yhteisharjoituksista poissaolevat pelaajat jatkavat omatoimisen harjoittelun ja etävalmennuksen parissa, tämä ei saa vaikuttaa pelaajan kohteluun joukkueessa tai tulevaan peliaikaan.

*Ja se tärkein, TREENATAAN VAIN TERVEINÄ, kukaan ei saa harjoitella yhteisharjoituksissa sairaana tai jos pelaaja kuuluu riskiryhmiin. Vaikka treenaaminen onkin tärkeää niin terveys, niin oma kuin läheisten, menee kaiken edelle!

*Jos epäilet Covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan ( thl.fi ) ja ole välittömästi yhteydessä joukkueesi yhteyshenkilöön.


Lue myös Salibandyliiton ohjeistus oheisen linkin kautta: KLIK

Tarvittaessa saatte lisätietoja OFBC:n toimistolta.


   
Lisää uutisia
Oulun Floorball Club ry
Kategoriat