Koronaohjeistus ryhmien toimintaan
5.9.2020 10:23 Uutisointi / Pääsivusto

Koronaohjeistus ryhmien toimintaan

Koronaohjeistus ryhmien toimintaan

OFBC:n joukkueiden ja kerhoryhmien toiminta on jo käynnistynyt tai käynnistymässä syyskuussa. Ohessa asioita joita ryhmien toiminnassa tulisi jokaisen noudattaa, tehdään yhdessä pelaamisesta niin turvallista kuin se vain voi olla!

Seuran ohjeistus pohjautuu Salibandyliiton ohjeistukseen harjoittelun toteuttamisessa.

1. Harjoittelua ei tule tehdä, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

2. Poissaoloilmoitukset on hyvä tehdä heti kun on tiedossa ettei pelaaja voi osallistua joukkueen tapahtumaan, poissaoloilmoitukset tehdään Jopoxissa. Ilmoittamalla poissaolot autat joukkueen ohjaajia tapahtumien suunnittelussa! Huomioi että vanhempien ikäluokkien sarjapelijoukkueissa voi olla tämän lisäksi sovittuna poissaoloilmoitusten tekoon muitakin tapoja, joten toimi joukkueesi antamien ohjeiden mukaan. HOX! Koulukerhoryhmiin kuuluvien ei tarvitse tehdä poissoloilmoituksia yksittäisistä poissaoloista, ainoastaan jos lapsi jää kokonaan pois koulukerhotoiminnasta.

3. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään yksilöä pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemiä. Poissaolo harjoituksista sairauteen liittyvissä asioissa ei tule vaikuttaa pelaajan kohteluun joukkueessa tai tulevaan peliaikaan.

4. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuvat harjoitteluun omalla vastuullaan.

5. Joukkueen tapahtumiin pyritään saapumaan harjoitus- tai pelivarustuksessa, jolloin pukukoppien käyttöä tarvitaan mahdollisimman vähän, vain ulkovaatteiden vaihtoon, sisäpelikenkien sitomiseen ja KÄSIEN PESUUN!

6. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman tai on käytettävä desinfiointiainetta. Lisäksi suositellaan, että jokaisessa tapahtumassa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin.

7. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan viiden minuutin siirtymäaikaa. Pyritään siis lopettamaan harjoitus hieman ennen harjoitusvuoron virallista päättymistä.

8. Yhdessä harjoitteluryhmässä on maksimissaan viranomaismääräysten mukaisesti 50 henkilöä (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt). Harjoitustapahtumat pyritään viemään läpi mahdollisimman pienellä osallistujamäärällä. Sarjapelijoukkueiden kohdalla suositellaan sitä etteivät vanhemmat olisi salissa katsomassa harjoituksia. Kerhojoukkueiden kohdalla lasten ollessa niin pieniä että paikalla on oltava, suositellaan vain yhden huoltajan per pelaaja paikallaoloa.

9. Harjoituksissa pyritään siihen ettei käytetä harjoitusliivejä. Jos harjoitusliivejä tai eri värisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, olisi hyvä että varusteet olisivat pelaajien henkilökohtaisessa käytössä. Tässä tilanteessa joukkueet voivat joko jakaa harjoitusliivit pelaajille henkilökohtaiseen käyttöön tai käyttää pelaajien henkilökohtaisia pelipaitoja harjoitustapahtumissa, täten jokainen pelaaja ottaisi mukaan harjoituksiin molemmat henkilökohtaiset pelipaitansa (Vihreä ja Musta), joita käytettäisiin harjoitusliivien sijaan. Joukkueet päättävät ja tiedottavat itsenäisesti oman toimintatapansa.

10. Pelaajilla on mukana oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Juomapulloja säilytetään harjoituksen ajan erillään muiden varusteista eikä juomapullosta saa juoda kukaan muu henkilö.

11. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi vältettävä yläfemmoja, läpsyjä ja halauksia.

12. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä ja vaihtoaitiossa on kokonaan kielletty. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

13. Nämä ohjeet perustuvat sisäjoukkuepelien (futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy) yhdessä laadittuun ohjeistukseen, jota on muotoiltu lajikohtaisesti.

14. Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja voi muuttua viranomaisohjeistuksen tarkentuessa.

15. Suosittelemme että perheet käyvät nämä säännöt läpi kotona, jonka lisäksi joukkueiden johtoryhmät joukkueiden harjoituksissa. Täten saamme viestin pelaajien tietoon parhaiten.

Jos joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, edellisenä 1-2 päivänä lähikontaktissa olleet asettavat itsensä karanteeniin, kunnes testitulos on selvillä. Jos tulos on negatiivinen, altistuneiden karanteeni voidaan lopettaa.

Jos koronavirustesti on positiivinen, tartuntatautilain mukaisesti alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä ja määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on viruksen itämisaika eli 14 vrk.

Vaikka sääntöjä ja rajoitteita onkin paljon ja ne hieman vaikeuttavat toiminnan järjestämistä pyritään pysymään positiivisina, liikkuminen on erittäin tärkeää ja joukkuelajien parissa pelaajat oppivat paljon muutakin kuin pelkkiä lajitaitoja. Tehdään siis yhdessä kaudesta mahdollisimman turvallinen.

Ystävällisin terveisin
Oulun Floorball Club ry
OFBC


   
Lisää uutisia
Oulun Floorball Club ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat